Hab matrac

A hagyományosabb, rugalmasabb, a szivacsmatracokhoz hasonló állagú fekvőfelületet kedveli? Akkor a hideghab matrac az Ön matraca!
Hogy miért? A hideghab matracok a szivacshoz hasonlítanak szerkezetileg, viszont a hideghab matrac jóval tovább megőrzi szerkezetét és formáját a különböző adalékanyagoknak köszönhetően. A hideghab matrac rugalmasság tekintetében szinte eléri a latex rugalmasságát, de az úgynevezett szendvics szerkezet kialakításával elérhető bármilyen kívánt keménységű hideghab matrac.
A hideghab matracok alapanyaga az ún. poliuretán hab, amit két komponens vegyítésével levegővel habosítva állítanak elő. Ezáltal a matrachab strapabíró, tartós, rugalmas vagy feszes lesz az anyag sűrűségétől függően. Minél nehezebb egy hideghab matrac gyártásánál felhasznált hab, annál magasabb minőséget és annál hosszabb élettartamot kapunk.
Hatékonyabb pontrugalmasság, tökéletesebb alátámasztás, jobb légáteresztő képesség és könnyű kezelhetőség jellemzi ezeket a matracokat. A hideghab matracokat szokták kombinálni memóriahabbal is, ami extra kényelmi réteggel növeli a matracok komfortosságát. Egyre több hideghab matrac képes felvenni a versenyt a kiváló ortopédikus alátámasztást nyújtó biomatracokkal.

A hideghab matracok alapanyaga az ún. poliuretán hab, amit két komponens vegyítésével levegővel habosítva állítanak elő. A folyamat során alacsonyabb hőmérsékleten habosítják a habot, mint a régebbi melegeljárásnál, így a hab anyagszerkezete nem károsodik. Ezáltal a matrachab strapabíró, tartós, rugalmas vagy feszes lesz az anyag sűrűségétől függően. A hideghab matrac legfontosabb jellemzője ugyanis a tömegsűrűség vagy más néven térfogatsűrűség. Ezt a számot kg/m3 fejezik ki, és megmutatja, hogy egy m3 hab milyen nehéz. Minél nehezebb egy hideghab matrac gyártásánál felhasznált hab, annál magasabb minőséget és annál hosszabb élettartamot kapunk. A matrac sűrűsége és keménysége azonban nem függ össze, nagyon alacsony térfogatsűrűség esetén is lehet feszes, kemény habmatracot készíteni.
A hideghab matracok a szivacshoz hasonlítanak szerkezetileg, viszont a hideghab matrac jóval tovább megőrzi szerkezetés és formáját a különböző adalékanyagoknak köszönhetően. A hideghab matracok kiválóan kezelhetőek, ezt a tulajdonságát költözésnél előnyként élvezhetjük. A hideghab matrac rugalmasság tekintetében szinte eléri a latex rugalmasságát. Általában az úgynevezett szendvics szerkezet kialakításával érhető el a kívánt keménységű hideghab matrac.
Hatékonyabb pontrugalmasság, tökéletesebb alátámasztás, jobb légáteresztő képesség és könnyű kezelhetőség jellemzi ezeket a matracokat. A hideghab matracokat szokták kombinálni memóriahabbal is, ami extra kényelmi réteggel növeli a hideghab matracok komfortosságát. Egyre több hideghab matrac képes felvenni a versenyt a kiváló ortopédikus alátámasztást nyújtó biomatracokkal

Nincsenek listázandó termékek ebben a kategóriában.