Bonell rugós matracok

Ha az Ön számára a feszes fekvőfelület, a megbízhatóság, a kedvező árfekvés és a tartósság a legfontosabb, akkor válasszon bonellrugós matracaink közül! A bonellrugós matracok a bennük lévő edzett acél rugóknak köszönhetően garantálják a hosszú élettartamot intenzív igénybevétel mellett is. A matracban található rugók száma nagyban befolyásolja a matrac minőségét, minél több rugó van ugyanis benne, annál jobb a matrac minősége, annál sűrübben támaszt alá és ezáltal magasabb alváskomfortot tesz lehetővé. A rugókat alkotó acélhuzal vastagsága a matracok keménységét befolyásolja. A bonellrugók tölcsérforma kialakítása megakadályozza az egymással "szomszédos" rugóstagok súrlódását, ezzel biztosítva a masszív kialakítást, melynek köszönhetően nem nyikorog és nehezebben deformálódik el a rugórendszer, ezáltal lehetővé teszi a tökéletes alátámasztást a gerinc számára minden alváspozícióban. Már a legalacsonyabb árfekvésű, vékonyabb bonellrugós matracok is akár 5 ortopédiai zónát tartalmazhatnak, elősegítve ezzel a hát megfelelő alátámasztását. Választékunkban azonban minden kategóriát megtalál, az alapmodellektől egészen a 32 cm magas, extra komfortos full ortopédikus bonellrugó matracig. A huzatok is igen sokfélék lehetnek, megfelelnek minden igénynek: lehet szó anitallergén aloe verás huzatról vagy akár különleges organikus pamutról.

A bonellrugós matracok a legmegbízhatóbbak és a legelterjetebbek a világon, köszönhetően a bennük lévő edzett acél rugóknak. A bonellrugós matrac gyártása gépsoron történik, melynek során összefűzik a  többszáz különálló térhálóba rendezett tölcsér alakú rugótestet, így garantálva a hosszú élettartamot intenzív igénybevétel mellett is. A matracban található rugók száma nagyban befolyásolja a matrac minőségét, minél több rugó van ugyanis benne, annál jobb a matrac minősége, annál sűrübben támaszt alá és ezáltal magasabb alváskomfortot tesz lehetővé. A rugókat alkotó acélhuzal vastagsága a matracok keménységét befolyásolja.  A tölcsérrugók általában 2.0-2.2 mm-es acélhuzalból készült 5 menetes rugók (de akár 4 vagy 6 menetes is lehet). Az alsó és felső végeiket spirál csavarrugókkal kötik egymáshoz. Pl. egy 90x200-as matracban hozzávetőlegesen 200-220 bonell-rugóstag található. A bonellrugók tölcsérforma kialakítása megakadályozza az egymással "szomszédos" rugóstagok súrlódását, ezzel biztosítva a masszív kialakítást, melynek köszönhetően nem nyikorog és nehezebben deformálódik el a rugórendszer. A bonellrugós matrac lehetővé teszi a tökéletes alátámasztást a gerinc számára minden alváspozícióban. Aki rugalmas, és mégis feszes fekvőfelületű matracot keres, annak jó szolgálatot tesz egy jó minőségű bonellrugós matrac.

Az acélrugós matracok az 1860-as években hatalmas áttörésként jelentek meg a piacon, amikor is Heinrich Westphal kifejlesztette a bonellrugót. Majd nem sokkal később, még ebben az évszázadban szabadalmaztatták a táska- vagy zsákrugót is. A korabeli technológia hiányosságai miatt azonban csak később, az 1940-es években nőtt meg a népszerűségük.

Rendezés:
Listázás:
Megjelenítés: lista táblázat
 • Műszaki adatok   15 cm magas bonell rugós matrac,erősített rugórendszerrel.Az alaptípusú bonell rugós matracok közé tartozik.Megbízható,kedvező árfekvésű matrac.   Komfort kemény Összetétel/felépítés bonell rugó , hideghab ..
  42,900Ft
 • Műszaki adatok   15 cm magas bonell rugós matrac erősített rugórendszerrel és 5db deréktáji ortopédzónával.A kemény matracot kedvelőknek ajánljuk.     Komfort kemény Összetétel/felépítés bonell rugó , hideghab ..
  45,900Ft
 • Műszaki adatok   22 cm magas ortopédzónás bonellrugós matrac.Az oldalanként 4-4 cm magas rugalmas open cell hideghab kényelmi réteg,valamint a 2,3 mm vastagságú acél rugók illetve a deréktájékon elhelyezett erősítések garantálják a matrac hosszú élet..
  52,900Ft
 • Műszaki adatok   22cm magas ortopédzónás bonellrugós matrac.Az oldalanként 4-4cm magas rugalmas open cell hideghab kényelmi réteg   Komfort kemény Összetétel/felépítés bonell rugó Összetétel bonell rugó  ..
  52,900Ft
 • Műszaki adatok       27 cm magas bonellrugós matrac , HR hideghab kényelmiréteggel. A matrac levehető mosható huzattal redelhető .   Komfort félkemény Összetétel/felépítés bonell rugó Összeté..
  123,900Ft